bericht uit Mozambique, Maputo
Blijf op de hoogte en volg Fanny
11 Oktober 2006 | Mozambique, Maputo
Ik zal hier vertellen wat ik deze eerste 4 dagen beleefd heb.
Zondag 8 oktober,
Werd ik door Anita en Suus weg gebracht naar schipol. (suus weet je nog dat ik zei ik hoop dat die oudjes hiervoor niet bij mij in de groep zitten met de afritsbroeken.)
Nou wel hoor hier kwam ik achter in londen dat we elkaar allemaal voorstelde. Ik had geen idee wat ik aan eten in het vliegtuig zou krijgen maar britsche airway houdt net als andere engelse van veel eten dus ik had geen voedselpakket hoeven inslaan. toen we op londen aan waren gekomen moesten we gecontroleerd worden. en na het laaste nieuws weten we allemaal dat er geen drinken of zal maar zeggen geen vloeibare spullen worden geaccepteerd. driemaal raden wat Fanny mee had: mijn veldfles gevuld met limonade, een flesje water, mascara, tandpasta en nog wat dingen. Nou deze stonden op de lijst verboden! Gelukkig had ik mazzel en moest ik alleen mijn veldfles legen en mijn flesje water achterlaten.
's avonds om 12 uur kregen we avond eten ook weer erg veel. Tien uur vliegen is toch echt wel voldoende want de plaatsen zijn niet echt ideaal als je lange benen hebt.
Maandag 9 Oktober,
Na een lange vlucht eindelijk in Afrika aangekomen. We werden opgehaald door Noor. En konden nadat iedereen er was en gepind had naar de truck lopen. We zijn met een erg gemeleerd gezelschap. (nou mam jij zei dat je er misschien te oud voor zou zijn) Ik zal je vertellen dat er nog wel oudere mee zijn als 50. Vandaag was wederom een lange dag. En na zo'n lange vlucht moest mijn achterwerk het in de truck ook weer bezuren. Rond 5 uur 's avonds zijn we aan gekomen bij onze eerste campingsite. Iedereen heeft elkaar wel een beetje leren kennen in de truck. Ik zat naast Nathalie (29) en dit is ook mijn tent genootje. Nou we zijn nu al een gezellig stel zowel als we de tent 'savonds ingaan en als we opstaan zitten we gezellig te kletsen.
We hebben allemaal corfee gekregen en iedere avond is er een andere ploeg aan de beurt met koken. Moet zeggen dat het mij tot nu toe erg goed bevalt het eten. Bij de lodge was een erg mooie veranda en daar hebben we dan na zonsondergang de eerste hippo's gezien(nijlpaarden) helaas niet goed te fotograferen. Om 9uur waren we helemaal afgeteld en zijn we na een heerlijke douche naar bed gegaan.
Dinsdag 10 Oktober,
Om half 6 gaat de wekker, want om half 7 worden we opgehaald door jeeps om door het krugerpark te gaan rijden. Maar eerst natuurlijk de tenten afbreken en ontbijten.
Na een stevig ontbijt is iedereen zover om te vertrekken en de big five te gaan spotten. Voordat we weg gingen bij de lodge werd nog een keer aangegeven dat het handig was om een regenjack of poncho mee te nemen en meerdere lagen over elkaar aan te trekken want het kon nog wel eens koud zijn. KOUD dat kan toch niet in Afrika, ja vroeg in de ochtend begrijpelijk maar later toch niet meer? Nou vergeet het maar ik heb het enorm koud gehad en het heeft gehoost in het park. Toch hebben we een hele geslaagde dag gehad we hebben de big five gezien. helaas alleen niet allemaal goed op de foto kunnen zetten. Zo zie je maar dat een camera met meer optische zoom dan 3 erg handig is. Gelukkig hebben we Nienke en Vincent met een super camera en nog een aantal van ons dus dat gaat helemaal goed komen. In het begin waren we erg blij om Impala's te zien aan het einde van de dag wisten we het wel, daar zijn er zoveel van.
Maar erg mooi hoor al die olifanten, giraffen, neushoorns, zebra's en apen. Wat helemaal gaaf was de luipaard met zijn prooi helemaal open gereten in de boom. We hebben ook enorm veel vogels gezien. dit kwam ook mede door 2 jeepgenoten die hier erg op gefocust waren Jenny & Henny (ook wel de vogelaars genoemd. Aan het einde van de dag hebben we nog hippo's gezien en toen was het helaas afgelopen. Dat we op de camping aankwamen stond onze tent al. Dat scheelt de groep in de andere jeep waren eerder aangekomen en zo vriendelijk geweest om de tenten alvast op te zetten. Na een indrukwekkende de dag hebben we heerlijk gegeten en zijn we wederom om 9uur richting tent gegaan.
Woensdag 11 oktober,
jullie raden het zeker al moesten we weer om half 6 opstaan. ja je mag natuurlijk niet denken dat je voor deze vakantie maakt voor je rust. Vandaag hebben 'sochtends nog een uurtje door het park gereden en zijn we daarna naar de grens van Mozambique gegaan. Om 1uur waren we aangekomen bij het backpackers hostel. En hadden we de middag vrij. hier hebben we met een groepje heerlijk van genoten. Eerst door de stad gewandeld en daarna even bij het hostel op het dakterras gezeten. Om vanavond dan lekker uiteten te gaan met het groepje waar ik toch het meeste mee om ga. Ook de gezelligste trouwens, Jaap, Jeanet, Bianca, Nathalie en ik. We hebben veel lul en kunnen het goed met elkaar vinden.
Helaas is de computer te traag voor foto's dus deze houden jullie van mij te goed. misschien dat dit nog lukt in Afrika en anders word dat gewoon Nederland.
Mam en Pap,
Ik vermaak me uiterst dus maak je over mij geen zorgen. Het is hier echt top. wanneer ik de mogelijkheid heb zal ik weer wat proberen te sturen. Er zijn nog meer mensen die willen internetten dus tot schrijfze.
Groetjes uit het nu zonnige Mozambique
11 Oktober 2006 - 15:13
Sanne:
Hey Fan!
Klinkt stoer hoor!! Echt goed dat je zo snel ook al leuke contacten hebt gelegd! Zo te horen is er inderdaad niets van uitrusten bij, half 6 op, brr.. is het nog erg koud 's nachts ook trouwens? of de slaapzak warm genoeg? Gelukkig hebben anderen nog goede camera's bij zich, ik ben erg benieuwd naar de foto's! Geniet ervan daar!!
Dikke kus -
11 Oktober 2006 - 16:03
Kim:
Leuk dat je al zo snel iets laat horen. Super zeg wat je nu in die korte tijd al allemaal gezien hebt. Kblijf je site volgen.
X Kim -
11 Oktober 2006 - 16:23
Manon:
Hey wijffie,
Ben blij te lezen dat je het helemaal naar je zin hebt daar.Doe nu maar ff wat achterlaten want zit nooit op t internet.Klinkt allemaal wel erg leuk.Ben benieuwd naar de volgende verhalen en natuurlijk naar de pictures.Hier nog geen nieuwtjes.
groetjes manon -
11 Oktober 2006 - 16:28
Aniet:
hoi hoi,
echt heel goed te horen dat je het daar naar je zin hebt:D. Het is weer eens wat anders dan "de kudde".Maar gelukkig te lezen dat je daar weer andere kuddes hebt ;). Nou veel plezier en tot schrijfs (K)(K) -
11 Oktober 2006 - 16:39
Trees:
Lieve Fan het klinkt geweldig en ik ben erg blij dat je een gezellige groep mensen om je heen hebt. Half 6 uit bed, het lijkt wel werken, dan moet je ook zo vroeg op, maarja dat moet je maar overhebben voor t goede doel. Leuk dat jullie de Big5 gezien hebben en ik hoop dat t weer wat beter gaat worden want je bent niet voor kou en regen zo ver gegaan. Ik ben net als Sanne wel benieuwd of je t warm genoeg hebt snachts. Nou geniet ontzettend van alles en ik kijk uit naar je volgende bericht dikke kus. -
11 Oktober 2006 - 18:05
Suus:
Heeey Fan!
Mooi dat je zo snel n internet stekkie heb gevonden! Goed te horen dat je t lekker naar je zin hebt, enjoy your trip!
K hou je in de gaten ;)
XS -
11 Oktober 2006 - 18:37
Robbert-Jan:
Hey Fan,
Wat een leuke verhalen al. Hieruit is goed op te maken dat je het in ieder geval erg naar je zin hebt. Ik ben zeer benieuwd naar je vervolg verhalen en de foto's. Veel plezier nog en qua belevenissen mis je hier echt helemaal niets. Geniet er maar goed van!!
X RJ -
12 Oktober 2006 - 11:55
Henny:
Hoi Fanny, klinkt allemaal geweldig zeg wat je in die paar dagen al hebt meegemaakt. Jammer van het weer. Geniet er van. Ik kijk uit naar je volgende belevenissen.
Groetjes -
12 Oktober 2006 - 20:59
Wendy:
Heey fan.. ik lees dat je het leuk hebt.. en als je, je een keer niet zo lekker voelt.. drink dan gewoon maar sambuca..!! xx wen -
13 Oktober 2006 - 07:15
Ankie:
Hé Fanny,
je kunt prachtig vertellen! Leuk dat je het zo naar je zin hebt.
Geniet er van!!
Veel liefs en een dikke kus, Ankie. -
13 Oktober 2006 - 18:57
Tjerko:
Hoi Fanny!!
Ik hoor het al, daar hebben ze geen diathermie nodig om van het eten te genieten, leuk om te lezen hoe geweldig je het hebt
Veel plezier blijf je volgen
groetjes Tjerko -
14 Oktober 2006 - 17:37
Desiree:
echt waanzinnigzeg. ben benieuwd hoe de foto's zijn. heel veel plezier verder.
xxuzzies -
16 Oktober 2006 - 09:06
Gerda:
Hoi Fanny het lijkt mij een schitterende reis een om nooit te vergeten.Zoveel indrukken en belevenissen.Ik blijf je volgen. Geniet met volle teugen.
Groetjes uit Purmerend