De bootrace - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Fanny Ossebaar - WaarBenJij.nu De bootrace - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Fanny Ossebaar - WaarBenJij.nu

De bootrace

Blijf op de hoogte en volg Fanny

12 Oktober 2008 | Laos, Vientiane

Hallo allemaal,
Kreeg de vraag van mijn moeder of ik ook eens wat over het weer wilde vertellen nou bij deze doe ik dat dan ook even. Het is hier voor namelijk warm en zweterig, broerig en niet altijd is er zon maar ook wat bewolking voor ons als nederlanders niet zo erg!;)
Het is nog steeds erg gezellig met zijn alle en morgen vertrekken we dan ook met z'n 7en naar vang vieng!
Gister zijn we met de groep naar een schitterende waterval geweest en hebben daar wat mooie plaatjes geschoten.(zal ik later in een ander internet cafe vanav hopelijk er even opzetten) We zijn ook nog bij een lokaal dorpje geweest waar heel veel kinderen staan om spullen te verkopen eigelijk helemaal verkeerd maar dat wordt er door de ouders met de paplepel ingegoten. Sommige zijn nog zo klein dat ze niet eens weten wat ze nog zeggen maar dat leren ze snel! You can buy one for 5000kip dit is ongeveer 50 euro centjes en dan hebben ze allemaal armbandjes die ze zelf gemaakt hebben! Uit aardigheid hebben een aantal wat gekocht maar of dit goed is om instand te houden????? De regering keurt het goed dus ja.......

'S avonds met zijn alle gaan eten. Alle restaurants en kroegen gaan om half 11 dicht en dan moet je naar je guesthouse! En dan is het nog niet klaar nee we krijgen ook een bedtijd hier!!!! Om 12uur moet je er in liggen! Dan komt ook de gastvrouw je dat heel vriendelijk vertellen. (not)
Gister zou om 12uur janneke 25 worden dus hadden we even een kleinigheidje gekocht maar we hebben het maar om 10 voor 12 gevierd want we mochten echt niet langer op blijven ahhahaah.

Vanochtend vroeg op voor de bedelsessie van de monniken! Dit is om 6uur 'sochtends. We waren met een groep je van 5 om kwart over 5 op en zijn daar naar toe gegaan.
Daar aangekomen was het eerst nog rustig, de verkopers weten je al snel te vinden om wat sticky rice te kopen om dit dan aan de monniken te geven. Niet gedaan want we hadden gelezen als je niet precies weet waar het voor is of wat de religie inhoud dan kan je beter niets geven. Niet veel later kwamen er horden met busjes toeristen aan! Niet normaal.
Er waren ook wat regels waar je je aan moest houden zie hier onder:
Broek/rok tot over de knieen,
Shirt met mouwen waardoor je schouders bedekt zijn,
niet voor de monniken gaan staan om foto's te maken en altijd lager blijven als de monniken uit beleefdheid!
Nou de meeste toeristen begrepen dit dus niet en de amerikanen al helemaal niet alles voor de best foto te erg gewoon.
Om half 7 was het klaar en nog lekker even naar bed gegaan!
Later nog naar een tempel geweest en 'smiddags waren de bootracen.
Wat nou precies de reden is voor het jaarlijkse feest in laos werd ons niet helemaal duidelijk ook niet na vragen, maar wat ons vertelt werd waren 2 dingen. Einde regenseizoen. En dan monniken voor een tijd vast zitten aan 1 tempel en dat ze tijdens of na het feest mogen wisselen als ze dat willen naar een andere tempel!
Het was in iedergeval een hele leuke happening. Allemaal dansen en drinken en ondertussen naar de bootrace kijken! Misschien zoiets als pierrace in volendam????!!!! Hahhaha als het maar gezellig is!
Moet zeggen dat het laobier goed smaakt maar dat hij lauw toch wat minder is en de wijn is meer super zoete grenadine dus ook niet echt aan te raden dan maar water.
Vanavond hebben we de Phu Si beklommen en genoten van een schitterende zonsondergang!
Nou dit was het weer even voor voorlopig! Ga vanav nog ff de foto's proberen.
dikke kus fan

• 12 Oktober 2008 - 13:13

Ankie:

Hoi Fan, ziet er goed uit met zo'n leuk gezelschap!!! Maak me gelijk minder zorgen! Leuke foto's en grappig verteld door je. Have fun!! Kus Ankie.

• 12 Oktober 2008 - 14:45

Judith:

Hoi Fanny,
    Leuk om te lezen hoe het je vergaat! Ik ben een paar uur geleden aangekomen in Cambodja. Het laatste stuk viel even tegen.
    Ik heb het ook echt met jou getroffen!

Groetejs,
    Judith

• 12 Oktober 2008 - 17:29

Trees:

Leuk dat er weer wat foto's bijstaan,dat geeft ons weer een beeld bij je verhaal. Zo gek is nederland nog niet he, dat je zelf mag weten hoe laat je naar bed gaat. Klinkt wel gezellig zo met de groep leuk dat jullie ook dingen samen doen, en dat er nog een stel met je meegaan naar de volgende plaats. Mooie foto's , zo te zien een ploeg van dezelfde leeftijd. Daar heb je het weer mee getroffen.
    En ik vind het wel en pretttig gevoel te weten dat je met meerdere bent.
    Nog heel veel plezier en we wachten je volgende verhaal weer af.

Groetjes Mam

• 13 Oktober 2008 - 11:44

Gina:

Hey Fan,

Laos klinkt erg leuk. Helaas heb ik maar drie weekjes, anders had ik dat zeker ook gedaan. Volgende keer.
    Laat even weten wanneer je naar het zuiden van Thailand gaat, dan spreken we iets af. Gezellig.
    Veel plezier nog in Laos!

X,
    Gin

• 13 Oktober 2008 - 20:56

Renee:

Hallo Fanny leuk stuk geschreven je kunt misschien ook nog wel schrijfster worden geniet ervan van je reis natuurlijk en nog veel plezier groetjes

• 14 Oktober 2008 - 18:25

Jacqueline :

Hee Fanny,

Ik vind het errug leuk om je verhalen te lezen! Thailand was heel herkenbaar! Laos ben ik nog niet geweest, maar klinkt ook goed! En wat een mooie foto's. Geniet er nog maar lekker van in het mooie Azië!!

Groetjes Jacqueline (uit Kwadijk.)