selamat datang (welkom)
Blijf op de hoogte en volg Fanny
29 April 2010 | Indonesië, Yogyakarta
Hier eindelijk een bericht uit Indonesie, het liet even op zich wachten maar hier komt het dan toch.
23-04-'10
Eindelijk opweg om half 1 vertrok het vliegtuig. Alles was prima verzorgd. met lunch 3 keuzes beef/chicken/vetagerian, o wat had ik een trek ze begonnen om half 2 met uitdelen. helaas ik zat naast de uitvoer dus was voorlopig niet aan de beurt. Eindelijk ik, geen kip meer te krijgen is dat toch ff balen dan maar vergtarisch.
Best moe na de lunch kan ik net een uurtje inslaap vallen op mijn 4kante meter die ik 11 a 12 uur tot mijn beschikking heb. Helaas wordt deze bruut verstoord na een uur als mijn te dikke voorbuurvrouw uit Duitsland al niet meer weet hoe ze moet zitten en de stoel naar achter gooit.
Voor de rest goede vlucht gehad , maar niet meer geslapen.
6u lokale tijd landen we op KL (Kuala Lumpur) stad opzich. Voor een ticket naar Jakarta moet ik ergens anders met de bus naar toe.
Om 10.50 ariveer ik naar een lange en vermoeiende reis in Jakarta. Hier besluit ik 1st een hotel te nemen om wat te slapen en bij te komen.
Even heel duidelijk als je alleen opreis bent is prima te doen ook als meisje, maar zeg dan wel tegen elke man dat je een vriend hebt dan blijven ze aardig maar dat is dan nog niet alles. Ervaring later zal je zien waarom.
25-04-'10
Met trein naar Bogor, overal staan mannetjes met becak(soort bakfiets) voor je klaar. Ik laat me daar mee weg brengen naar Wisma(=guesthouse) firman. Aardig nederlands sprekende man. Kleine kamer, met voor verandering frans toilet my favorite :)(later blijkt bed bugs wat fijn en enorme jeuk die een week aanhoudt)
Beneden ga ik gezellig thee drinken altijd gratis(en wordt veel gedronken in indo) en ontmoet ik Adang een locale guide. Die spreekt leuk/grappig nederlands en goed engels hierbij boek ik een trip van 3 dagen en 2 nachten. Om zo west java te ontdekken en andere toeristen te ontmoeten.
's midaags ga ik naar de botanic garden een hele grote tuin in het midden van de stad waar je heerlijk tot rust komt. Al lopend wordt ik aangesproken door een leraar en die vraagt of ik misschien 15min heb. Tuurlijk dus ga ik met kinderen engels praten echt lachen, alleen wel 20 keer dezelfde vragen hahha.
's avonds ga ik heerlijk eten ergens en dat doe ik met Harry (local) soort van guide. Ik dacht gezellig maar hij, meer. Na het eten wilde hij wel naar de film of poolen. Poolen lijkt me wel gezellig.( ik nog steeds denken van gezellig/is dit een date???) Op de brommer door de stad, hij weinig spraakzaam en ik ach ja na een aantal vragen wel klaar.
Bij wisma vraagt hij 06 prima geef die van indo wel. Nu aantal dagen verder ik kom er niet meer vanaf bellen/sms en dan inhoud hi!!! ik reageer niet maar hij houd vol!!! jippie zo'n man.
Mam wees niet bang ze zijn te klein en niet aantrekkelijk!
26-04-'10
10u wordt ik opgehaald we zijn met een kleine groep Annelie en Gijs uit Nederland leeftijd in de 50, erg aardig en gezellig, leuke tijd mee gehad. En dan nog Erika uit Zwitserland 26 rare meid, maar wel oke.
Wat gezien? Heel veel mooie rijst velden echt schitterend, maisplant,komkommer,groene peper, sweet patato, pompoen, pasionfruit, koffiebonen.
Adang en Andum gidsen vertellen veel en weten ook enorm veel.
's middags krijgen we nasi goreng en fruit drinken THEE. Dan klimmen en klouteren naar waterval.
's avonds een uitgebreide rijst tafel, en spelen we later met luiciferstokjes allerlei spelletjes erg leuk. We slapen vannacht in een bamboo hut.
27-04'10
Het was erg koud in de bergen maar redelijk geslapen half 7 helemaal wakker. 8u vertrekken op naar een wajang(marionet) maker. erg mooi en tipisch Indonesie (je begrijpt het al!!!! kon het niet laten en heb er 1 gekocht nog 2 a 3 mnd wachten voor dat ie thuis is. Wordt bij Gijs en Annelie bezorgt was goedkoper met verschepen.
Daarna naar de Puncak pass (ook wel theeplantage) Had hier meer van verwacht en ben blij dat ik voor de tour heb gekozen in plaats van mijn 1ste gedachten daar een nacht te blijven. Onderweg lekke band 30 min verwisseld en gemaakt wat super snel allemaal!!!
Door naar Garut hotspring hier komen we aan om half 6 waar we allen een aparte kamer krijgen heerlijk!! En wat nog veel lekker is het water komt rechtstreeks van de vulkaan waar we dus in kunnen badderen erg lekker en warm. daarna eten en op naar bed, want we moeten er om half 4 uit en 4 u weg naar de vulkaaan voor de zonsopgang.
28-04-'10
Slamat pagy = goeiemorgen ondanks dat het nog wat nacht is. Om half 6 bij de vukaan met locale gids naar boven voor zonsopgang en een wandeling. Het is iets bewolkt dus niet helemaal een mooie zonsopgang. Dan verder over de vulkaan lopen wat er uit komt is gele aanslag erg mooi om te zien en dit blijkt goed te zijn voor je gezondheid Magic (ook wel genoemd in Indonesie, net zoals massage dat is hier ook magic en kan je veel mee beter maken good medicine 4 weken massage van scheenbeen en dan is je bot weer geheeld!!!) Heb een vingertje geproefd heel zout en vreemd(gezond ik vraag het me af) Beneden ontbijt en door naar Kampung Naka (primative village)
Dan lunchen en wordt ik weg gebracht naar busstation voor bus naar Yogya. Heb mazzel om 2uur gaat de laatste bus. Deze doet er ongeveer 7 u over. Na een snel en raar afscheid zit ik dan in een locale bus als enige bule = blanke tourist in de bus. Het duurt bijna 10 en kom om half 12 aan in Yogja gebroken, wederom en er staat alleen een brommer taxi. Hij wil me gelukkig wel brengen dus met z'n allen op de brommer chauffeur kleine rugzak, ik, grote rugzak en brommer is vol haah. 12u ben ik bij het guesthouse, helemaal super, aardige mensen en super plek, met zwembad.
Had meer geschreven maar helaas internet lag er af hoop dat die zo weer komt anders alles voor niets!
Morgen borobudur, prambanan tour.
Deze globetrotter;) gaat zo lekker zwemmen!! hier erg warm en zweterig hahha.
29 April 2010 - 09:03
Janneke:
Zo bruin als een neger ga je worden! Klinkt leuk allemaal Fan! Mag je nu wel nog drie weken blijven of moet je vanwege die vulkaan na twee weken al weg?
Hier is het zonnig! Mooi!
x -
29 April 2010 - 12:04
Trees:
Zo te lezen beleef je weer van alles en zie je veel. Het vervoer is zo te lezen niet altijd geweldig, maar goed je komt waar je wilt komen.
En die mannen ja daar had ik je al voor gewaarschuwd. Die denken allemaal "rijke vrouw uit nederland, AANPAPPEN"
Gelukkig lust je tegenwoordig rijst, want ik denk dat je dat daar veel te eten krijgt.
En wat kun je genieten van een goede kammer en een lekker bed he, als je de nacht ervoor hebt moeten afzien.
Nou meisie geniet er van en laat maar weer gauw wat van je horen.
X Mam.
29 April 2010 - 17:18
Suus:
Ha sociaal dier, nu alweer allerlei leuke mensen ontmoet, lekker bezig :) Maar wat een namen allemaal, pff dat je t onthoud haha!
Jou zien we dus volgend jaar in elk geval níet bij Grenzeloos Verliefd dat hoor ik al ;)
Take care!
XSuus -
30 April 2010 - 09:27
Els Schreuder:
Nou zo te horen vermaak je je wel weer. Knap hoor. Wens je nog veel plezier en mooie dingen. Groetjes