na 1 week quito
Blijf op de hoogte en volg Fanny
10 Oktober 2011 | Ecuador, Quito
Hola, todo bien aqui. Genoeg leuke mensen ontmoet en weinig tijd voor internet:)
Behoorlijk vol programma, wat de tijd snel doet gaan.
Te beginnen bij de ochtend, na een week kan ik wel omschrijven hoe het ontbijt er uitziet. Hou jullie vast want dat is wel heel erg gevarieerd!! El té, un pan y el huevo revuelto y una pieza fruta. Papaya, pina o banana.
(thee, gebakken ei met een broodje en een stukje fruit.)
Dat is om 8 uur. Half 9 op naar school, waar we veel te leren krijgen en voornamelijk werkwoorden jeetje wat is die grammatica lastig. Maar dat wordt voornamelijk stampen!!!
Om half 1 is de les afgelopen. Waarna we met een groepje vaak wat gaan eten in een restaurantje in de buurt van school. Voor $3, een voorgerecht soep, een hoofdgerecht rijst met een stukje vlees, kip of vis en wat salade un poco. In de middag is er vaak ook een programma:
De oude stad van Quito, voornamelijk geschiedenis gekregen, ja ook in het spaans. Zo blij met Marco, zitten in dezelfde klas, maar begrijpt meer:). Kan hij mij mooi uitleggen.
Een avond Papallacta. Heerlijke warmwaterbronnen, hier absoluut een geweldige uitkomst:) Helaas was het al donker bij aankomst, waardoor we de omgeving, die heel mooi blijkt te zijn gemist hebben.
Mitad del mundo. Echt enorm leuk, dat is op de evenaar, en daar is het mij gelukt om een ei niet gekookt!!! Op een spijker te zetten JIPPIE heb hiervoor ook een diploma gekregen. Jullie zullen wel denken ja en …. Nou om mijzelf nog even op te vijzelen ik was de enige van de groep, bestaande uit 12 personen.
Vrijdag een belangrijke dag voor Ecaudor 7 oktober. Ese un partido de fúbol, niet zomaar een wedstrijd, maar Ecuador tegen Venezuela. Deze begon om 4uur s middags. Maar omdat je hier geen vaste plaats hebt moet je er vroeg bij zijn. Dus de les eerder gestopt, om 11 ‘s ochtends op naar het stadion, zo’n 10 minuten lopen. De groep aantal leraren en studenten in een geel shirt CHEVERE (COOL) Voor de ingang een uur gewacht. En dan snel een plaatsje zoeken op een betonnen tribune. En ja dan zit er maar 1 ding op om de sfeer er in te houden:) Cerveza!!! Daar doen ze in het stadion niet lullig over een 1/2 liter, met ijs omdat het vandaag uitzonderlijk een geweldig mooie dag was. Voor $2.
Zo wat zijn die mensen fanatiek en temperament vol. Kort gezegd Ecuador-Venazuela 2-0
Helaas zit uitgaan er vanavond niet bij voor ons, (traveling classroom), want we gaan morgen om half 7 naar de Cotapaxi. Maar stiekem zijn we ook een beetje moe, gister al flink gefeest. Mijn huisgenoot Marco wilde eerst niet, en ja je snapt het gevolg waarschijnlijk al….. hij wilde ook niet meer naar huis hahaha, despues hoy….. Beetje moe, ik gelukkig geen problemen, maar Marco el chuchagui(hangover) zo na zo’n mooi dag en een mooie wedstrijd, wie had gedacht dat ik voetbal leuk zou vinden, is het lontje even een beetje op.
Zaterdag naar de Cotapaxi, een vulkaan, onder aan de berg 3830m en de hoogte van de vulkaan is 5897m. Niet helemaal boven gekomen, ten eerste het heel zwaar, en ook kwam er slecht weer aan, rapido naar beneden. Wat een geweldige ervaring! Had wel wat last van koppijn, door dat ik zo getraind ben;) had ik qua conditie geen last maar, ja als je te snel stijgt zijn de gevolgen niet echt fijn. Het leek wel of deze op knallen stond, dus daar eerst een tijd gezeten, en snoepjes gegeten. Later ging het gelukkig beter, door het een beetje tranquilo te doen.
Op naar beneden, hadden we haast, het begon keihard te hagelen pijnlijk!!! Maar met een grote groep toch besloten om al mountenbikend naar beneden te gaan. Toen het iets minder werd. Zo gaaf!!! Het was een lange dag, maar niet te vergeten. ‘s avonds zijn we met zijn alle uitgegaan. Ook om even afscheid te nemen. De groep splits op naar 2 plaatsen voor even.
Vandaag met het vliegtuig naar Cuenca, zo benieuwd of ik samen met iemand zit in een familie. De bedoeling was met de bus 12u!!! Snelle keuze 45min vliegen:)
Op het vliegveld had mijn gastfamilie wat haast, eerst geen idee waarom, er was en verjaardag op el campo het tweede huis van de hele familie, mama/oma redelijk oud, kinderen en klein kinderen.
Ik voelde me even helemaal uit elkaar getrokken, na een week toch gezellig samen te zijn geweest met nog een student, en iemand die Engels spreekt, zit ik dus nu alleen slik en alleen maar Spaanssprekend . Heb geen idee waar de andere zitten in de stad. Morgen om 7u op en dan ontbijten en zeker een half uur lopen voor ik op school ben. Deze begint om 8u. Dan zal ik de andere ook weer zien en zullen er zich weer nieuwe indrukken op doen. En de Spaans zal hopelijk snel voorderen:).
@eef: Ik ben zeker veel foto’s aan het maken. Moet alleen nog ff kijken waar ik ze ga neerzetten zodat iedereen mee kan genieten. Maar dat moet goed komen.
@Mam, Harriet, en Janneke: Ik heb idd een heerlijke lama gekocht en hij staat idd enig:) en ik heb ook een heerlijk muts dus ik kan er aardig tegen zo.
@ Ankie: ik denk het toch nog maar even niet.
@ Magda: de huizen zijn hier over het algemeen klein, en niet echt leuk ingericht, dus ik denk niet dat het mij echt aantrekt. De verwarming spring hier nog niet echt aan:), aangezien ze die hier dus ook nergens hebben. Ik als kou kleun vind dat dus niet echt een succes.
@Marloes: Ja dat wilde ik wel graag doen, maar de voetbalwedstrijd stond er tussen, en het programma hier is toch redelijk vol dus helaas deze kans gemist. Ja idd volgende week zit ik daar ben erg benieuwd!!!
10 Oktober 2011 - 16:54
Els Schreuder:
Wij zijn net terug uit Frankrijk. 3 weken stralend weer. Net je verslag uit Quito gelezen. Je spreekt (of schrijft) al een aardig mondje Spaans. Klasse. Dat ontbijt klinkt toch best goed. Leuk dat jullie ook iets over de geschiedenis krijgen. Wens je veel succes op school en kijk uit naar je volgende bericht. Groetjes -
10 Oktober 2011 - 18:23
Aniet:
Have fun girl, everything is gonna be alright!!
Xx -
10 Oktober 2011 - 19:42
Sanne:
Hey Fan!
Klinkt weer goed allemaal! Druk bezig met allemaal gave dingen! Heel veel succes en plezier bij je nieuwe gezin, hoop dat je er een beetje mee kunt communiceren:D
X! -
11 Oktober 2011 - 12:20
Renee:
Hoi Fanny Leuk verslag .Na je strikken diploma nu gelukkig ook nog ei diploma.Veel plezier. Groetjes.Renee en Martin -
13 Oktober 2011 - 07:24
Trees En Jan:
Hoi Faan je foto,s bekeken. Leuk hoor om zo te zien wat je allemaal doet. Mooi lama vest heb je gekocht!
Wij hebben na drie dagen regen eindelijk ook de zon. Het is hier wel erg behelpen om je te volgen wifi is hier niet je van het.Groetjes en wachten wer op je volgende bericht -
15 Oktober 2011 - 09:20
Suus:
Inderdaad het klinkt alsof je daar al wéken bent! Veel leuke dingen gedaan zo te lezen, leuk verhaal!
Succes met je spaans!
XSuus