Scooter huren
Blijf op de hoogte en volg Fanny
18 Oktober 2008 | Laos, Vientiane
Bedankt voor de berichtjes wederom. Rj dat kadootje wat je gegeven had voor mijn verjaardag wat je als waszak en voetenmatje kan gebruiken werkt ook goed om mijn rugzak te beschermen voor de regen dus daar doet hij voor het grootste gedeelte dienst voor hahhaha.
En ja san idd dat is met die emmertjes!
We hebben 2 dagen een scooter gehuurd en zijn lekker de rondte in gegaan en hebben wat van de omgeving in van vieng gezien. De wegen zijn hier erg slecht, veel gaten in de weg en het vee blijft gewoon midden op de weg liggen of lopen. Met toeter gaan ze echt niet aan de kant. Dus dat is oppassen en zeker als je met een scooter rijdt die je eerst nog een beetje moet uitproberen! Want bij deze scooters moet je schakelen, in het begin wennen maar het heeft het wel wat! Ik vond het gewoon leuk op het einde haha.
De eerste dag zijn we de ene kant op gereden en hebben we voornamelijk natuur gezien en omgeving. De 2de dag zijn we naar de blue lagoon en een cave geweest, met mooie vlinders. Na lekker gezwommen te hebben zijn we eerst wat gaan eten voor de klim naar de grot. Dit was best stijl en dan gewoon om stenen omhoog met af en toe een bamboo stok om je aanvast te houden. Boven aangekomen hup de grot in en iets verder lag een boeddha niet heel special maar wel grappig, dat krijg je als je zoveel boeddha's ziet;)
Na dat we klaar waren met de grot gingen we naar buiten daar hing mij toch een donkere lucht en het duurde niet lang en ja hoor dikke regenbui snel die zak gepakt die ik van robbert had gekregen om mijn spullen in mijn rugzak te beschermen.
EN dat we eindelijk beneden doorweekt aankwamen was de regenbui alweer klaar fijn!!!!!! Ach ik kan er soms best om lachen dat krijg je in de regentijd he.
Toen opweg naar ons guesthouse en er waren de nodige plassen onderweg. De dames moesten dan afstappen bij de heren om te kijken hoe diep het was en dan wij snel met de scooter er doorheen. Het water stond zo hoog dat het moterblok onder kwam later helemaal stomen oeps!!! snel door rijden. Bij het guesthouse aangekomen zagen de scooters er niet meer uit dus maar even een wasbeurt in de tuin. Anders moeten we misschien nog een boete betalen.
's avonds weer heerlijk gegeten bij een tentje waar we alle avonden al naar toe zijn gegaan. En als afsluiter nog even naar de bucketbar!
17okt Gaan we 'sochtends met de bus richting vientaine het is een grote stad maar niet echt mooi. Er zijn wel wat dingen die we willen zien.
Vandaag hebben we de arc de thriomphe bekeken van vientaine was wel mooi om te zien, raar dat de franse hier toen zoveel invloed hadden. De 20ste scheiden helaas onze wegen en gaan we allemaal verder naar iets anders. We wilde graag naar een laos traditional dans maar deze is dicht tot 1 november helaas.
Nou dit was het dan weer even!
xfan
18 Oktober 2008 - 10:30
Jan En Piet:
Fan! Jullie ook aan de internet? Wij gaan NU ook een bericht plaatsen, helaas iets langer dan dat van jou. Leuk je spannende verhalen te lezen, kun je nagaan, wij waren erbij!
Jammer dat we opsplitsen straks.
liefs -
18 Oktober 2008 - 11:52
Ronald & Steef!:
Hatseflats! Ineens staat er een berichtje van Steef en Ronny! Zomaar, zonder enige moeite ;) We verheugen er ons nu al op jou morgen weer op de motorbike te zien rondscheuren! Wel goed opletten, want niet alle motorbikes zijn 'same-same' en 'very cheap'.. Is it an airplane? Is it a bird? No! It's Fanny! -
18 Oktober 2008 - 15:25
Trees:
Zal wel een belevenis geweest zijn op zo'n scooter door die drukte en over slechte wegen te rijden. Maar zo te horen ben je er goed doorheen gekomen. Massage staat er onder een foto, was dat hard nodig na zo'n tocht? of is dat gewoon voor de lekkerigheid?Dus Laos zit er alweer bijna op,zo te zien wel de moeite waard. Nu op naar de eilanden en lekker relaxen Genietse XXX Mam -
19 Oktober 2008 - 09:01
Els:
Met een hoop getover toch een bericht. De muis werkt nl. niet en nu wrijf ik over de onderkant net zo lang tot ik op de goede plek ben. Iedereen is nog in coma dus ik heb geen hulp en ik ben een digibeet zoals je weet. Mooie foto's. Gelukkig geen valpartijen metde scooter? Onze massage was ook weer lekker hoewel ik 2 avonden daarna nog om 9 uur in slaap viel tot de volgende ochtend. Ga je nu naar de eilanden van Thailand? Het schiet al weer op volgens mij. Nog veel plezier en tot het volgende bericht.